ls alfabetiseringsdocent ben ik sinds vorig jaar razend enthousiast over Diglin.eu. Vooral omdat ik veel resultaat zie bij mijn alfabetiseringscursisten. Helaas werd de werkzaamheid van de Diglin.eu website gedurende het afgelopen jaar langzaamaan minder. Eerst was het niet meer mogelijk om met alle cursisten tegelijk gebruik te maken van de spraakherkenningsoptie, die in principe natuurlijk de bijzondere kracht van Diglin is. Dit CALL systeem is nog steeds iets unieks en een geweldige tool.

Het inspreken van het woord, het direct terugzien van het resultaat en de mogelijkheid om jezelf terug te luisteren is een verrijking van het alfabetiseringsonderwijs.

Eerder dit jaar ging het hele Nederlandse gedeelte van Diglin.eu offline.

Einde oefening?

Gelukkig niet!

Er is een plusprogramma in ontwikkeling waar je nog steeds gratis mee aan de slag kan met je cursisten. Naar alle waarschijnlijkheid zal uitgeverij Boom er iets mee gaan doen in de nabije toekomst en dat betekent dat we er in ieder geval voor moeten gaan betalen. Leuk voor de ontwikkelaars, minder leuk voor ons als zzp´ers. Tot het zover is zal er nog veel ontwikkeld moeten worden en kunnen we voorlopig zonder betaling gebruik maken van dit mooie platvorm.

Klik hieronder de directe link naar de Diglin Plus omgeving.

Ik ben weer enthousiast!

Print Friendly, PDF & Email