Project website?

iet lang geleden kreeg ik een e-mail met de vraag of wij onze Tigrinya woordenlijst wilden delen voor een ‘Anki woordenschat project’. Helemaal te gek natuurlijk! Nieuw lesmateriaal in de maak!

Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden verder en is er fantastisch en zeer bruikbaar materiaal gemaakt door Joost Puite.

Wat bedoelen we?

Ankidroid is een app die speciaal gemaakt is voor het onthouden van feiten en woorden. Perfect dus voor het vergroten van de woordenschat! Als docent loop je immers regelmatig tegen situaties aan waarin het ontbreken van voldoende woordenschat een cursist vertraagt. Anki maakt gebruik van zogenaamde flashcards.

Een flashcard is opgebouwd uit

  • Woord
  • Vertaling
  • Afbeelding
  • Audio

Je oefent iedere dag twintig woorden en kan zelf aangeven of de woorden makkelijk of moeilijk zijn. Makkelijke woorden komen minder vaak terug.

Welke talen?

Dit project richt zich op Tigrinya en Arabische woordenlijsten.

Kosten?

Zowel de app als de woordenlijsten zijn gratis te downloaden. Nieuwe woorden toevoegen is natuurlijk wel fijn.

Hoe werkt het?

Het is niet zo moeilijk. In 4 stappen studeren je cursisten moeiteloos Nederlandse woorden.

Stap 1

Download Ankidroid in de playstore of op ankisrs.net

i

Stap 2

Download de woordenlijsten.

stap 3

Voeg de woordenlijsten toe!

Stap 4

Aan de slag met twintig woorden per dag.

Kun je hier bij helpen?

Ja zeker! Kijk op de website hoe je Joost kunt helpen het project nog succesvoller te maken. Hieronder staat een directe link naar de projectpagina!

Tijd voor actie!

Download extra materiaal

Conclusie

Een geweldig project dat ik regelmatig inzet bij mijn Eritrese cursisten. Deze cursisten vinden het vaak moeilijk om snel een basiswoordenschat op te bouwen en missen de studievaardigheden om er zelf de schouders onder te zetten. Een app is snel gedownload en de woordenlijsten snel geïmplementeerd. Kortom een fijn project! Dank je wel Joost Puite.

Print Friendly, PDF & Email