Misschien geef je ergens les waar je niet direct toegang hebt tot gemakkelijk lesmateriaal. Of je bent op zoek naar zelfstudiemateriaal voor het basisexamen inburgering in het buitenland. Dat examen wordt afgenomen op Nederlandse ambassades bij buitenlanders die naar Nederland willen komen in het kader van gezinsvorming of gezinshereniging. Het is een situatie waar wij in het buitenland regelmatig tegen aan liepen. Het boek dat wij lang geleden hebben gemaakt om dit issue op te lossen, willen we hierbij graag met jullie delen.

De lessen in het boek hebben een duidelijke opbouw en laten de cursist kennis maken met de 1000 – 1200 basiswoorden die nodig zijn voor het basisexamen inburgering. De 2 boeken zijn geschreven met taalklas (www.oefenen.nl) in het achterhoofd. De opdrachten die in taalklas 1 en 2 worden aangeboden moeten gemaakt worden om het meeste uit het werkboek te halen.

Een account aanmaken op www.oefenen.nl is gratis en helpt je om je vaardigheden te verbeteren. Je leert meer over gezondheid, geld en opvoeding. Je kunt daarnaast werken aan je vaardigheden in rekenen, schrijven, lezen en internetten. Heb je moeite met de computer? Denk eraan dat bijna alle examens op de computer worden gemaakt.

TitelTypeNiveaudownload van knoester trainingendownload van knoester trainingen
Inburgering werkboek Deel 1boek / pdfA1dropbox knoester trainingendrive knoester trainingen
Inburgering werkboek Deel 2boek / pdfA1dropbox knoester trainingendrive knoester trainingen

 

Het werkboek helpt u met de basiswoorden op A1 niveau. Deze basiswoorden zijn belangrijk want ze komen terug in minimaal 2 van de 3 examenonderdelen.

Het basisexamen inburgering heeft drie onderdelen:

[su_service title=”” icon=”icon: check-square-o” size=”20″]

  1. KNS A1 → Kennis van de Nederlandse Samenleving. U moet iets weten over Nederland. In totaal zijn er 100 vragen die u kunt krijgen.
  2. Spreekvaardigheid A1 → U moet de basiswoorden van het Nederlands (1000-1200) kennen en u moet deze woorden kunnen gebruiken als u zinnen afmaakt, of als u antwoorden moet geven op korte vragen. U moet de woorden ook goed kunnen uitspreken. Een prima website om je cursisten te laten oefenen is de website van gerenommeerd taaltrainer Ad Appel.
    TitelTypeNiveauknoester trainingen link
    Basisvaardigheid Spreekvaardigheid A1website / linkA1ad appel knoester trainingen spreekvaardigheid inburgering
  3. Leesvaardigheid A1 → U moet korte teksten kunnen begrijpen. U krijgt multiple choice vragen over teksten.[/su_service]

Er is voldoende ruimte om tijdens de cursus aantekeningen te maken in het werkboek. Als je kiest voor zelfstudie ter voorbereiding van het basisexamen inburgering, kijk dan ook nog even bij het andere materiaal op deze website.

TitelTypeNiveaudownload van knoester trainingendownload van knoester trainingen
Tegenstellingen voor de inburgeringboek / pdfA1dropbox knoester trainingendrive knoester trainingen
TitelTypeNiveauknoester trainingen linkdownload van knoester trainingendownload van knoester trainingen
Basisexamen KNS fotoboek A1website / linkA1icon fotoboek knoester trainingenn.vtn.v.t
Basisexamen KNS fotoboek A1pakket / zipA1n.v.tdropbox knoester trainingendrive knoester trainingen

[su_service title=”Let op!” icon=”icon: check-square-o” size=”20″]Wij weten dat zelfstudie niet gemakkelijk is. Maar we hopen dat dit materiaal je op weg kan helpen om jezelf, je cursist of je partner voor te bereiden op het examen bij de Nederlandse ambassade. Doe er je voordeel mee![/su_service]

Print Friendly, PDF & Email