Om te oefenen voor het KNM examen gebruik ik altijd standaard lesboeken in mijn lessen. Een boek zoals “Kijk op Nederland” of “Wegwijzer”. Deze boeken zijn volgens mij ruim voldoende om te trainen voor het inburgeringsexamen. Ik krijg echter vaak het verzoek van mijn cursisten voor meer oefeningen. Bij het ontbreken van voldoende materiaal heb ik de afgelopen jaren zelf oefenexamens gemaakt die mijn cursisten gebruiken om te oefenen voor het inburgeringsexamen.

Naast mijn eigen materiaal staan er ook een aantal oefenexamens vanuit de overheid online die goed te gebruiken zijn. Helaas vaak maar eenmalig, daarbij komt ook nog dat het als docent lastig is om uitleg te geven bij de gemaakte fouten. De toetsen op deze pagina zijn op papier. Iedere toets bevat 40 vragen. Totaal zijn het 25 toetsen. Omgerekend dus 1000 unieke KNM vragen verdeeld over 25 toetsen. Veel oefenmateriaal dus voor de cursisten. Natuurlijk zijn er ook bij deze KNM oefenexamens sleutels beschikbaar zodat je de cursisten zelf kan laten nakijken. Let wel op dat ze alles begrijpen, want niet alle vragen zijn gemakkelijk. Vraag dus altijd terug!

Bij het samenstellen is gebruik gemaakt van alle KNM vragen die ik heb verzameld de afgelopen jaren. Ze zijn gebaseerd op informatie uit verschillende boeken en readers en de EHBN website. De meeste vragen zijn geknipt en geplakt uit digitale bronnen. Het zijn er totaal 1000 over de meest uiteenlopende onderwerpen.

De officiële tekst: Het examen Kennis Nederlandse Maatschappij doet u op de computer. U kijkt naar korte filmpjes op de computer. In de filmpjes ziet u Nederlandse situaties. Bijvoorbeeld over boodschappen doen of naar de dokter gaan. Na elk filmpje moet u een vraag beantwoorden. Het examen duurt 45 minuten.

Voor alle docenten. Geef niet klakeloos het materiaal aan je studente! Kom je schrijffouten tegen, laat het dan weten zodat we samen de toetsen zo goed mogelijk kunnen maken.

Download

Kijk hieronder om de oefenexamens te downloaden. Veel succes!

Als je oude regelgeving in de vragen tegenkomt hoor ik het graag. Het is soms lastig om alle veranderingen bij te houden. Toets 1 t/m 14 zijn recent nagekeken.

[table “16” not found /]

Print Friendly, PDF & Email