We horen het bij ons te vaak. “Google Translate werkt niet naar behoren voor Nederlands-Somalisch of Nederlands-Tigrinya”. En ja, dat klopt. Google Translate is helaas niet betrouwbaar genoeg om te gebruiken voor het vergroten van de woordenschat. Jammer dat de beperking van materiaal het leerproces zo in de weg kan zitten. Ik ben dit excuus in ieder geval zat en heb samen met collega’s via wrts.nl een eigen oplossing bedacht.

 

Woordenlijsten Tygrinia, SomalischWrts Mobile is de officiële applicatie van de Digitale School. Razendsnel woordjes leren op je telefoon. Overhoor de woordjes van je Wrts account op je mobiel. Je hebt internettoegang nodig en een gratis Wrts account. Dit account maak je aan via deze app, of op www.wrts.nl.

 

Deze geweldige oplossing geeft de cursisten de mogelijkheid om de woordenlijst Nederlands-Somalisch en Nederlands-Tigrinya gewoon direct op het mobieltje te openen. En we weten, die hebben ze allemaal! Het geeft prima mogelijkheden om uitgebreid te oefenen. Zeker voor asielzoekers die enige vorm van onderwijs in eigen land hebben genoten. Ze vinden het erg prettig om er mee te oefenen. Ook op de computer kan er gewoon geoefend worden. Kortom, geen enkele cursist heeft meer een excuus om niet aan de woordenschat te werken. Want daar draait het om, woordenschat, woordenschat, woordenschat!! Geweldig!

knoester trainingen woordenlijst Somalisch TigrinyaEven de voordelen op een rijtje:

  1. Het is gratis.
  2. Verschillende overhoor mogelijkheden.
  3. Geen losse velletjes papier meer. Gewoon lekker digitaal!
  4. Gemakkelijk te wisselen van aangeboden taal.

 

Veel succes ermee!

 

TitelTypeNiveauknoester trainingen linkdownload van knoester trainingendownload van knoester trainingen
Nederlands - Somalischwebsite / linkA1/A2Woordenlijsten Tygrinia, Somalischkomt nogkomt nog
Nederlands - Tigrinyawebsite / linkA1/A2Woordenlijsten Tygrinia, Somalischdropbox knoester trainingendrive knoester trainingen
Print Friendly, PDF & Email