Direct downloaden

WoordenlijstTypeNiveaudownload van knoester trainingendownload van knoester trainingenknoester trainingen link
Nederlands - Tigrinyatekst / pdfA1/C2dropbox knoester trainingendrive knoester trainingen
De levende woordenlijst Nederlands - Tigrinyatekst / linkA1/C2dropbox knoester trainingen

De meeste asielzoekers uit Eritrea in mijn lessen hebben moeite met het vinden van tools om hun woordenschat te vergroten. De meesten zijn heel erg gemotiveerd, jong en enthousiast. Ze doen veel aan zelfstudie en willen graag snel inburgeren. Voor deze studenten is deze woordenlijst Nederlands – Tigrinya bedoeld.

https://i2.wp.com/www.omniglot.com/images/writing/tigrinya.gif?resize=231%2C225

Het is niet gemakkelijk om je woordenschat te vergroten in een omgeving waar je de taal niet begrijpt. Eritrese vluchtelingen hebben naast de nieuwe taal ook nog te maken met het verschil in schrift. Tigrinya is een Afro-Aziatische taal. Het schrift van het Tigrinya, het Ge’ez, heeft meer dan 200 tekens. Elk teken representeert een eigen klank − ba, be, bi, bo, etc. Er zijn zo’n zeven miljoen sprekers van het Tigrinya, voornamelijk in Ethiopië en Eritrea. (lees meer op meertalig.nl).

Om de woordenschat te vergroten is het belangrijk om zoveel mogelijk te vertalen. Een echt woordenboek bestaat er niet. Cursisten zijn vaak aangewezen op een app op de smartphone waarvoor betaald moet worden. Ook google translate geeft weinig uitkomst. Vandaar deze online woordenlijst. De lijst kan geprint worden of gelezen als pdf op de computer. Hij zit ook standaard in de werkmap van mijn cursisten. Tijdens het werken achter de computer met RosettaStone of het werken met ander lesmateriaal komt de lijst regelmatig tevoorschijn. Hoe vaker, hoe beter!

Woordenlijsten Tygrinia, SomalischOm het digitale gebruik te promoten in de les. Heb ik de woordenlijsten online gezet bij wrts.nl. Een website om gemakkelijk woordjes te overhoren. De cursisten kunnen de lijst oefenen op verschillende manieren.  Klik hier om dit artikel te lezen

 

Hoe ziet de woordenlijst eruit?

De woordenlijst is samengesteld uit:

> verschillende woordenlijsten die terug te vinden zijn op het internet.
> woordenlijsten van bekende lesmethoden.
> toevoegingen van cursisten.

Hoe werkt het?

Het is een levende lijst. Dit betekent dat de lijst kan groeien met toevoegingen. Ik heb de lijst in Google Sheets ingeladen zodat iedereen toegang heeft tot de lijst. Je kunt de lijst natuurlijk gewoon downloaden of kiezen om mee te bouwen aan een volledige lijst.

knoester trainingen woordenlijst nederlands - somalisch

Omdat de lijst online staat kun je:

  • Bestaande vertalingen verbeteren
  • Nieuwe woorden toevoegen

Ik zal zorgen dat er dan een nieuwe versie van de lijst online komt te staan in pdf vorm.

Download

Hieronder kun je de Woordenlijst Nederlands – Tigrinya downloaden voor gebruik in de klas.

[su_box title=”Mededeling” style=”soft”]De levende lijst is offline op dit moment. Hij komt terug zodra we tijd hebben om de toevoegingen te verwerken! Alvast bedankt voor je geduld.[/su_box]

WoordenlijstTypeNiveaudownload van knoester trainingendownload van knoester trainingenknoester trainingen link
Nederlands - Tigrinyatekst / pdfA1/C2dropbox knoester trainingendrive knoester trainingen
De levende woordenlijst Nederlands - Tigrinyatekst / linkA1/C2dropbox knoester trainingen

Print Friendly, PDF & Email